luni, 25 noiembrie 2013

Ratiune si senzualitate - Ravi Zacharias

O altă carte pe care dorim să v-o prezentăm este „Ratiune si senzualitate”, scrisă de Ravi Zacharias, din seria "Dialoguri celebre".  Ai fost sedus de senzualitate sau inca esti? Pofta trupeasca te tine subjugat? Ai o imagine dezastruoasa in persoana lui Oscar Wilde care este gata sa si motiveze alegerea unei vieti traite in imoralitate sexuala. Tot in aceasta carte vei gasi repercursiuni morale si fizice a acestui pacat care duce la moarte, atat trupeasca cat si spirituala.


Iata cateva din textele care m-au provocat, si m-au intrigat:
pag 27

Isus: [...] Ai pretins ca societatea sa si schimbe atitudinea fata de puscariasi. Daca societatea are responsabilitati fata de cei care au cosmis crime impotriva umanitatii, oare nu are ea o responsabilitate mai mare de ai proteja pe aceia care au cazut victima crimelor comise? [...]

Isus: Faptul ca societatea poate schimba legile ce guverneaza comportamentul sexual nu inseamna ca schimbarea este spre bine.


pag 30 

( Isus ii spune despre slujba de comemorare din biserica Saint-Germain care va avea loc imediat dupa ce acesta va deceda )
Isus: Inca iti mai pasa, nu asa? Asta e o caracteristica ciudata a oamenilor... sunt mai preocupati de faima lor chiar si atunci cand nu vor mai fi de fata sa se bucure de ea. [...] Cand experimentezi durerea provocata de pacat, poti sa vezi doar trecutul si prezentul. Dar Eu vad durerea altfel, deoarece o traiesc inafara pacatului.


pag 32

Wilde: Dar oare nu vei fi recunoscut daca vei pasi inauntru? 
Isus: Ma tem ca uneori biserica va fi ultimul loc in care voi fi recunoscut.


pag 36  

Pascal: Tu ai cautat dovezi si ai dispretuit limitarile. Eu am insistat ca dovezile isi au limitarile lor, pe cand legea lui Dumnezeu este nelimitata. 

Wilde: S ar putea spune ca ai fost impotriva disciplinelor de studiu nu i asa? 


Pascal: Nu chiar. Aspectul cel mai gresit inteles al scrierilor mele a fost incercarea calomnioasa a unora de a spune impotriva ratiunii. Nici o farama de adevar in asemenea acuzatii! Dimpotriva, am pus mereu accentul pe locul ratiunii- inductiva, directa, experimentala, empirica si asa mai departe. Dar orice disciplina trebuie sa fie guvernata de anumite legi. Daca intelegi acele legi, te poti bucura de disciplina respectiva. Daca ignori legile, disciplina se prabuseste. Eu am vrut ca mintea sa inteleaga si inima.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu